Juf op een Duitse school.
Hallo allemaal van groep 2!
Hoe gaat het met jullie? Ik hoop goed. Genieten jullie ook zo van het mooie weer?
Vandaag was een hele leuke dag! We gingen naar Duitsland, naar een school. Daar mochten we les geven. Gelukkig was ik niet alleen. Juf Lynn en Juf Dominique gingen ook mee. Zij leren ook voor juffrouw. Ze staan ook op de foto's.
Eerst speelden we een klein toneelstukje. Juf Lynn en ik gingen zogenaamd op vakantie. We hadden een grote koffermeegenomen.Juf Dominique was de politieagent bij de grens. Zij keek wat er allemaal in onze koffer zat. En of ons paspoort klopte. De kinderen van de Duitse klas moesten in het Nederlands vertellen hoe alles heette in de koffer(handdoek, zonnebril, tandenborstel). Dit was soms wel moeilijk. Maar het lukte uiteindelijk allemaal!
Hierna zongen we met de kinderen een liedje. Ik heb er een foto van laten maken. Kunnen jullie raden welk liedje we zongen? De kinderen zongen allemaal mee, in het Nederlands! Knap he?
Hierna haalde ik de bloemen uit de tas. Wat vonden de kinderen het mooi! Ik heb ze aan iedereen uitgedeeld. De juffrouw van de klas vertelde dat ze de bloemen later in een vaas zou zetten. We hadden niet genoeg tijd om de kinderen uit Duitsland ook bloemen te laten maken. Maar wel iets anders. Dat neem ik volgende week mee.
We hebben ookde hele school bekeken. Bijna alle vragen van jullie heb ik kunnenonderzoeken. Een paar staan er op de foto's. Derestvan de vragen zal ik volgende week beantwoorden.
Veel plezier bij het kijken van de foto's.
Groetjes, juf Boukje.
Ha juf Boukje,
We missen je hier op school, maar we zien op de foto's dat je veel nieuwe ervaringen opdoet. Heel erg leuk om alles zo te volgen.
Vanmiddag heb ik met de hele groep gekeken op het digi-bord, maar het was zo warm, ze wilde het liefste rustig spelen, daarom schrijf ik nu maar het bericht.
We wensen je nog een fijne dag toe morgen, en zien je weer volgende week.
Veel liefs van allle leeuwen, juf. Kopica, juf Sherley, Juf Paula.