De eerste dag.
Hallo iedereen in groep 2, juf Paula, juf Sherley en Juf Kopika.
Vandaag was mijn eerste dag op een vreemde school. De school heet 'De Broederschool'. Ze staat in Heerlen. Iedereen spreekt hier Nederlands, net als wij. Er is ook een verschil met ons. Vanaf groep 1 leren de kinderen Duits te spreken. Juffen en meesters denken namelijk dat kinderen heel snel een vreemde taal kunnen leren. Sneller nog dan grote mensen. Daarom beginnen ze al in groep 1 met Duits.
In onze groep 2 zitten ook kinderen die een andere taal spreken, toch? Kent iemand misschien al een Duits woord?
Ik heb vandaag nog geen les gegeven. Ik heb heel veel geluisterd naar wat de juffen en meesters allemaal doen. Het is nog best moeilijk, een les in het Duits geven. Toch ga ik het proberen. Woensdag ga ik namelijk naar Duitsland. Dan geef ik zelf een les. Ik neem de bloemen die jullie hebben gemaakt mee voor de Duitse kinderen. Ik heb er takken aan gemaakt en in een vaas gestopt. Nu is het een echt boeket.
Als jullie klaar zijn met dit stukje kunnen jullie ook nog even kijken naar de foto's. Je ziet mij voor de 'Broederschool'. Wat hebben ze daar een groot schoolplein he? Ook heb ik een foto van het boeketje gemaakt. Wat denken jullie, zullen ze er blij mee zijn?
Lezen jullie morgen weer mee?
Tot gauw iedereen!
Groetjes van Juf Boukje.